Loading…
DDW CE HOTSPOT

Bekijk deze informatie ook direct op de website van de Stichting Circulaire Economie:  http://circulaire-economie.info/ddw-ce-hotspot-14/programma-ddw-ce-hotspot/
Back To Schedule
Thursday, October 23 • 14:00 - 15:00
Is de werknemer wel klaar voor Circulaire Economie?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Limited Capacity seats available

En wat nu als CE lukt?  Wat doet dit met de klant van het gebouw? Is er straks nog wel een onderscheid tussen de klant, gebruiken en bewoner van het pand?Gaan we niet naar een nog extremere vorm van Het Nieuwe Werken?

De workshop van Mark is een aanvulling op de workshop van Petra Hillenius.Waar Petra de service aan de klant centraal stelt, vraagt Mark zich openlijk af wat CE doet met het werkklimaat van de werknemers.
Daar waar gewerkt wordt zie je onmiskenbaar de zichtbare exponenten van het werk. En, lekker werken gaat soms gepaard met een beetje rommel maken om je heen. Tenminste voor Mark wel!Mark maakt zich zorgen, mag dat straks nog wel? Gaat CE wel zorgen voor een verrijking van het werkklimaat? Kunnen de professionals straks hun vakmanschap nog wel kwijt in de CE-gebouwen?
In deze workshop gaat Mark een pleidooi houden om het vakmanschap, in een moderne vorm, weer terug op de kaart te krijgen.

De steeds sneller ontwikkelingen in de samenleving, de rat-race rondom de ‚time-to-market’ van producten, vraagt om mensen die zelfstandig kunnen denken én handelen. En dat vraagt om een andere manier van je vak verstaan. Daar waar het tegenwoordig vooral gebruikelijk is om binnen systemen en protocollen werkpakketten te verdelen, zal de moderne vakman en -vrouw, zich steeds meer van deze vorm van organiseren gaan afkeren.De moderne vakmens zal niet meer toestaan dat het management voor hem denkt, waarbij hij/zij alleen nog maar uitvoert. Sterker nog, zelfs de bedrijfsleiding zal zelf steeds vaker tot de conclusie komen dat het bedrijfseconomisch niet meer uit kan om "het denken" en "het handelen" van elkaar te scheiden. Daar is simpel weg straks geen tijd meer voor, het scheiden schiet zijn doel voorbij. We kom aanstonds in de situatie dat als de denker zijn beeld heeft gevormd en de handelingen eindelijk plaats kunnen vinden, de wereld al weer verder is geëvolueerd, waardoor het denken van de denker (manager) eigenlijk telkens achter de feiten aan loopt.En dat is feitelijk nu al veelal het geval!

Biedt CE dus kansen voor de nieuwe Creative Class? Komen we eindelijk, nu ook fysiek, los van oude heilige huizen rondom het organiseren van mensen en ontstaat er weer ruimte voor de echte vakman?Velen zullen het hopen. Maar, zo stelt Mark, een grote groep zal zich een ongeluk gaan schrikken van de implicatie van CE.Maar is dat erg? We zullen het zien!


Mark is een Sociale Innovatie specialist met een passie voor Vakmanschap.


Moderators
avatar for Petra Hillenius

Petra Hillenius

Eigenaar, SeLA Management
Petra is eigenaar van SeLA Management en docent op het Saxion in Deventer.

Spreker
avatar for Mark Veldpape

Mark Veldpape

Questionmarks|Verantwoord Ondernemen
Innovatieve organisatieontwikkeling met oog voor een duurzame inzet van mensen. Vakmanschap expert. Stimuleren van (Modern) Vakmanschap binnen organisaties.. Lid van de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en door deze beroepsorganisatie erkend ‘Certified Management... Read More →Thursday October 23, 2014 14:00 - 15:00 CEST
Zaal Stoelendans Seats2Meet Strijp-S Torenallee 24 Eindhoven

Attendees (0)